Luokittelu
Latinankielinen nimi: Rattus rattus
Heimo: Rottaeläimet

Mustarotasta löytyy nimestään huolimatta useita värimuunnoksia ja se vaihtelee mustasta vaaleanruskeaan vatsapuolen ollessa vaaleampi. Mustarotta on noin 20cm pitkä ja häntä on muun ruumiin pituinen. Mustarotta on isorottaa pienempi painon jäädessä noin 200 grammaan.

Mustarotta pyrkii pakenemaan ylöspäin ja on ketterä kiipeilijä. Alun perin laji on kotoisin Aasiasta, josta se on levinnyt vieraslajina ihmisen mukana. Nykyisin lajia tavataan satunnaistesti satamakaupungeissa. Mustarotat kantavat mukanaan erilaisia kulkutauteja ja saastuttavat elintarvikkeita sekä vahingoittavat rakenteita.

Koska mustarotta mahtuu kulkemaan pienistäkin raoista, tarkoittaa niiden ilmaantuminen sisätiloihin rakenteissa olevia vapaita kulkuaukkoja. Raot tulee etsiä mahdollisimman nopeasti ja tilkitä. Tässä kannattaa hyödyntää rakennusalan asiantuntijaa. Kodin ympäristö tulee siivota ja kompostin tulee olla tiiviissä astiassa. Roskasäiliöiden kannet tulee pitää suljettuina ja tiiviinä, jotta ravintoa ei ole liian helposti saatavilla.

Suositellut tuotteet

Racumin Pasta Suomi packshot Jyrsijöiden torjunta-aine

Racumin® Pasta

Käyttövalmis syötti

Tehokas torjunta-aine rotille ja hiirille

Näytä tuote
Jyrsijöiden torjunta-aine

Racumin® Foam

Vaahto

Lisää tehoa rottien ja hiirien torjuntaan

Näytä tuote

Muita ongelmia

Jyrsijät

Jyrsijät ovat hämärä- ja yöajan eläimiä.

Lue lisää
Brown Rat

Isorotta

Rattus norvegicus

Lue lisää

Kotihiiri

Mus musculus

Lue lisää