Tietosuojalausunto

Tämän verkkosivuston (jäljempänä ”verkkosivusto”) tarjoaa Bayer A/S (jäljempänä ”Bayer” tai ”me”). Lisätietoja verkkosivuston tarjoajasta löytyy sivulta julkaisuoikeus.

Henkilötietojen käsittely

Seuraavassa on tietoa siitä, miten henkilötietojasi käsitellään, kun käytät Bayerin verkkosivustoa. Ellei seuraavissa kappaleissa toisin mainita, henkilötietojen käsittelyn oikeudellisena perusteena on, että tällainen käsittely on tarpeen, jotta pyytämäsi verkkosivuston toiminnot ovat käytettävissä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(b)).

Verkkosivuston käyttö

Verkkosivuston avaaminen

Kun avaat Bayerin verkkosivuston, tietokoneesi selain välittää eräitä tietoja yrityksen palvelimelle. Tämä tehdään teknisistä syistä ja on tarpeen pyytämiesi tietojen saamiseksi käyttöösi. Verkkosivuston avaamiseksi kerätään, tallennetaan lyhytaikaisesti ja käytetään seuraavia tietoja: 

  • IP-osoite
  • Käytön päivämäärä ja aika
  • Aikaero Greenwich-aikaan (GMT)
  • Pyynnön sisältö (tietty sivusto)
  • Käytön status/HTTP:n statuskoodi
  • Välitetty tietomäärä
  • Pääsyä pyytävä verkkosivusto
  • Selain/kieliasetukset/selaimen ohjelmiston käyttöjärjestelmän versio ja pinta

Lisäksi Bayerin oikeutettujen etujen suojaamiseksi tällaiset tiedot tallennetaan määräajaksi, jotta henkilötietojen jäljitys voidaan käynnistää, mikäli ilmenee Bayerin palvelimen luvatonta käyttöä tai sen yrityksiä (yleinen tietosuoja-asetus art. 6(1)(f)).

Evästeiden käyttö

Mitä evästeet ovat?

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän laitteen muistiin selaimen välityksellä. Ne tallentavat eräitä tietoja (esim. kieliasetukset tai sivustoasetukset), jotka selaimesi saattaa välittää uudelleen meille, kun seuraavan kerran vierailet sivuillamme (evästeen kestoajasta riippuen).

Mitä evästeitä Bayer käyttää?

Käytämme jotain evästeitä: toiminnallisia evästeitä, joita ilman sivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä.

Miten evästeet estetään

Verkkosivustoamme voi tietenkin käyttää ilman evästeiden asettamista. Voit halutessasi muuttaa evästeiden käyttöä tai kokonaan estää evästeet selaimesi asetusten avulla. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin rajoittaa sivustomme toimintoja tai vaikuttaa haitallisesti sivuston käyttäjäystävällisyyteen. Voit myös milloin tahansa estää valinnaisten evästeiden asettamisen muuttamalla yllä olevan taulukon evästeasetuksia.

Yhteydenottokaavakkeiden käyttö

Meihin voi ottaa suoraan yhteyttä verkkosivuillamme olevien yhteydenottokaavakkeiden kautta. Voit antaa meille mm. seuraavat tiedot:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Viesti

Yhteydenottokaavakkeiden kautta saatuja tietoja kerätään, käsitellään ja käytetään yksinomaan esittämäsi pyynnön käsittelemiseen.

Ulkopuoliset palvelut tai sisältö verkkosivuillamme

Verkkosivuillamme on kolmansien osapuolten palveluja ja/tai sisältöä. Kun kolmansien osapuolten palveluja käytetään tai kolmansien osapuolten sisältöä näytetään, viestintään liittyviä tietoja vaihdetaan sinun ja asianomaisen palveluntarjoajan kanssa teknisistä syistä.

Asianomainen palvelun tai sisällön tarjoaja voi käsitellä tietojasi myös muihin tarkoituksiin. Parhaan tietomme mukaan olemme konfiguroineet niiden tarjoajien palvelujen ja sisällön, joiden tiedetään käyttävän tietoja omiin tarkoituksiinsa tavalla, joka estää kaiken muun viestinnän paitsi palvelujen tai sisällön näyttämisen verkkosivuillamme, tai viestintä on mahdollista ainoastaan, jos olet aktiivisesti valinnut kyseisen palvelun käytön. Koska meidän ei kuitenkaan ole mahdollista valvoa kolmansien osapuolten keräämiä ja käsittelemiä tietoja, emme pysty antamaan sitovaa tietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta.

Lisätietoa tällaisen tiedonkäsittelyn laajuudesta ja tarkoituksesta voi saada tutustumalla Bayerin verkkosivuilla palveluja ja sisältöä tarjoavien ja tältä osin tietojesi suojaamisesta vastaavien tahojen tietosuojalausuntoihin:

  • Facebook jakopainike
  • Twitter jakopainike

Suosittelutoiminnon käyttö

Bayerin verkkosivujen suosittelemiseen muille voi käyttää sivustolla olevaa suosittelutoimintoa. Voit omien ja Bayerin oikeutettujen etujen mukaisesti lähettää viestin kenelle tahansa, jos oletat, että vastaanottaja haluaa saada tällaista tietoa.

Henkilöt, jotka eivät halua vastaanottaa viestejä suosittelutoimintomme kautta, voivat pyytää pääsyä vastaanottajien kieltolistalle noudattamalla kyseiseen viestiin sisältyviä ohjeita. 

Tietoa oikeuksista

Tietosuojalakien mukaan sinulla on seuraavat yleiset oikeudet:

  • Oikeus nähdä tallentamamme sinua koskevat henkilötiedot
  • Oikeus pyytää henkilötietojen korjausta, poistamista tai rajoitettua käsittelyä
  • Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä, joka perustuu oikeutettuihin etuihimme tai yleiseen etuun tai joka koskee profilointia, paitsi jos Bayer voi todistaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen
  • Oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille
  • Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja käyttöä koskevan suostumuksesi, tämän kuitenkaan vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Lisätietoa asiasta on edellä olevissa kappaleissa, jotka kuvaavat suostumukseen perustuvaa tiedonkäsittelyä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, osoita pyyntösi alla mainittuun osoitteeseen.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tietosuojaan, käytä yhteydenottokaavaketta tai ota yhteyttä yrityksemme tietosuojavastaavaan alla mainitulla osoitteella:

Tietosuojavastaava
Bayer Oy
PL 415, 20101 Turku

 

Tietosuojalausunnon päivittäminen

Voimme aika ajoin päivittää tietosuojalausuntoamme. Tietosuojalausunnon päivitykset julkaistaan verkkosivustolla. Kaikki muutokset astuvat voimaan verkkosivuston julkaisemisen yhteydessä. Suosittelemme siksi säännöllistä vierailua verkkosivuillamme, jotta voit saada tiedon mahdollisista päivityksistä.

Päivitetty viimeksi: 24.05.2018